Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat!

Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Bovendien is het een ideaal bouwmateriaal. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

duurzaam bouwen

Wij gebruiken hout van oude bomen van 60 tot 80 jaar uit Finland. Ons grenen hout van de Nordic Pine en vuren hout van de Nordic Spruce hebben vanwege hun hoge vezeldichtheid een enorme sterkte en zijn erg vormvast. In hun 80 jarige bestaan hebben ze al veel CO2 opgenomen. We gebruiken gelamineerde logs en balken, waardoor het hout blijvend nauwkeurig, passend en trekvrij blijft en nauwelijks scheuren vertoont.

In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig bosbeheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan het FSC keurmerk dat wij in Nederland kennen. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

Naast ons duurzame hout gebruiken natuurlijke en ecologische materialen. Voor de isolatie gebruiken we bijvoorbeeld natuurlijke houtvezels, hennep en vlas. Biobased bouwen noemen we dat. Ook passen we veel gipsvezelplaten toe, die veel duurzamer/natuurlijker zijn dan gipskartonplaten. Daarnaast zijn deze platen beter voor de geluidsisolatie en zijn steviger.

Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuukte wanden/plafonds en de zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We oriënteren leefruimten zo veel mogelijk op het zuiden en passen grote dakoverstekken en grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door te bouwen met prefab elementen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen onder ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

© Copyright Finnhouse 2018