Door de damp-open wandopbouw reguleren we de vochtigheid en zorgen we voor een gezond leefklimaat in de woning.

Traditionele bouwwijze is vaak gericht op economische motieven. Daarbij speelt het binnenklimaat, de materiaalkeuze en de afwerking een geringe rol. Terwijl je toch veel tijd in je woning doorbrengt. In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en werkt regulerend op de vochtigheid. In onze wandopbouw zit bovendien natuurlijke isolatie zoals hennep en vlas. Deze zijn damp open en vocht kan hierdoor van binnen naar buiten (damp-open), zonder dat dit ten koste gaat van de isolerende werking. Gezond voor lichaam en geest en dus gezond wonen! Geen benauwend regenjack, maar een ademende schil!

logbouw Bergen NH Finnhouse

Gezond voor lichaam en geest

Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuukte wanden/plafonds en de zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We oriënteren leefruimten zo veel mogelijk op het zuiden, passen grote overstekken en grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door te bouwen met prefab elementen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen onder ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

© Copyright Finnhouse 2018