Houten bouwstenen

Het HIB systeem ‘houten bouwsteen’ is voor de ecologische bouwer, die voor echte duurzaamheid gaat. “Het is een volledig ecologisch bouwsysteem: het isoleert zeer goed, is energie besparend, geluiddempend en uiterst stabiel en bevat geen milieu onvriendelijk stoffen. Het bouwsysteem is uitvoerig getest door Duitse instanties en is bekroond met diverse prijzen”. Dit is de beoordeling van de deskundige jury van de houtinnovatie prijs. Het HIB-systeem is namelijk bekroond met de 2e prijs houtinnovatie 2010!!!

De houten bouwstenen is een systeem van Finnhouse, maar apart in de markt gezet als ‘HIB’. Het systeem van HIB is een gepatenteerde systeem, dat bestaat uit hanteerbare elementen die als houten stenen met de hand op elkaar gestapeld kunnen worden. De elementen zijn 50, 75 of 100 cm lang en 50 cm hoog. De bouwstenen bestaan uit houten staanders verbonden met parallelle platen, samengesteld uit vol hout. Tussen de platen wordt de ruimte na opbouw gevuld met houtvezelvlokken of cellulose isolatie, die zorgt voor een Rc vanaf maar liefst 5,1 met een natuurlijke vochtregulatie. Dit is bijna 50% hoger dan de momenteel minimale isolatie waarde van woningen (bouwbesluit).

50 HIB 26 IMG_2850     152 houten bouwsteen vol hout 240 GFM IMG_4801     152c houten bouwstenen op verdieping 3335 heiloo IMG_6518     42 HIB IMG_6389

De mogelijkheden voor de afwerking van gevels en interieur zijn met dit systeem heel divers: metselwerk, leem (met wandverwarming), stucwerk en diverse houten delen, zoals grenen schijnlogs, WRC delen, lariks e.d.

Mocht u meer willen weten kijkt u dan op onze website www.hib-systeem.nl, of maak een vrijblijvende afspraak.

Finnhouse heeft meegewerkt aan publicatie D3-240 HIB houten bouwsteen.

Een onderdeel van het naslagwerk van SDU met alle relevante documentatie over hout en houtproducten van

www.kickken-bouwtechnischadvies.nl.

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes