Logbouw

Logbouw is de bewezen bouwmethode die in Scandinavische landen veelvuldig wordt toegepast. Deze bouwmethode geeft door haar profiel en uitstekende hoeken een woning het robuuste karakter, dat zich van andere woningen onderscheid.

Een loghuis is gemaakt uit houten balken, die op elkaar gestapeld worden. Logbouw wordt ook houtstapelbouw genoemd.  Het basismateriaal bestaat uit grenen balken (logs). De logs worden in Finland geproduceerd, volledig computergestuurd, waardoor een nauwkeurige passing van de logs voor perfect sluitende wanden zorgt.

De balken worden geleverd op de bouwplaats en zijn exact op de juiste afmeting gemaakt en genummerd. Hierdoor zijn alle balken op de juiste plaats te stapelen. Het principe is eenvoudig en u kunt het volledig zelf doen. Als zelfbouwer krijgt u instructie en voldoende bouwbegeleiding.

Er zijn twee type logs te kiezen: rechthoekige en ronde logs. De rechthoekige logs zijn verticaal gelamineerd en zijn verkrijgbaar in breedte maten van 88, 112, 134 of 200mm. Lengten van 0,4m tot 13,3m. De ronde logs variëren in diameter van 170 tot 230mm. Lengten van 0,4m tot 6m.

Naast de unieke uitstraling van de logs, hebben de logs uitstekende isolatie eigenschappen. Dat kan daarnaast nog aanmerkelijk verbeterd worden door het toepassen van een isolerende voorzetwand aan de binnen- (of buiten) zijde van uw woning. Een isolatiewaarde (Rc-waarde) van 4,5 m2.K/W is eenvoudig te realiseren, terwijl waarden van 6 m2.K/W steeds gangbaarder zijn. Het bouwbesluit schrijft 4,5 m2.K/W voor. Hierdoor is een besparing mogelijk op uw verwarmingskosten. Dampopen en kierdichte bouw wordt steeds meer toegepast.

40 logbouw 3571 IMG_6568     44 logbouw 3571 IMG_6557     45 zelfbouw 3593 foto dochter 8     60 IN AANBOUW 3227 IMGP2816

De logwanden zijn op verschillende wijze af te werken. Een strak wit gestucte binnenkant of toch een natuurlijke houten afwerking. Nagenoeg elke afwerking is mogelijk. De logs zijn naturel of worden geschilderd met white wash of dekkende verf. Zo kunt u het interieur variëren met afwerkingen en kunt u uw gewenste sfeer per kamer realiseren.

Laat u informeren over de diverse mogelijkheden.

Finnhouse heeft meegewerkt publicatie D3-270 Logbouw.

Een onderdeel van het naslagwerk van SDU met alle relevante documentatie over hout en houtproducten van

www.kickken-bouwtechnischadvies.nl.

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes