Schuurwoning, loftwoning & bungalow

Paal en Balk is een houtbouw systeem dat al in de 17e eeuw in Nederland werd toegepast. De vakwerkhuizen van toen hadden diagonale schoren.

Het Paal-en Balksysteem maakt gebruik van zware houten kolommen en liggers om de constructie op te bouwen. De ruimten die ontstaan tussen de kolommen en liggers worden gevuld met glas of met isolatiewanden. Door de zichtbare houtconstructie ontstaat een opmerkelijke detaillering met een moderne uitstraling, open architectuur is mogelijk.

postandbeam    TF28TF32TF73

 

De Palen (Posts) en Balken (Beams) worden in Finland geproduceerd uit gelamineerde vuren balken. Ze worden onderling verbonden met pen en gat verbindingen waardoor een zelfdragend stabiel frame van de woning ontstaat. Het dak kan bestaan uit een nokgording met sporen waardoor een groot gedeelte van de kapconstructie zichtbaar is. Daarboven op wordt een isolatieplaat aangebracht.

De glasruiten worden direct tussen de framedelen geplaatst en de kolommen worden aan de buitenzijde geïsoleerd, waardoor aan de buitenzijde een modern en strak beeld ontstaat.

De binnenzijde van de woning behoudt zijn houtconstructie in het zicht en de open vlakken kunnen worden afgewerkt met stucwerk, steen, houten delen e.d. Hierin is veel variatie mogelijk. Door extra isolatie kan een zeer hoge isolatiewaarde worden verkregen.

Schuurwoning bouwen

Op schuurwoning-bouwen.nl vind u al onze volgens het paal- en balkconcept gebouwde huizen. Bekijk daar ook eens de Finnhouse Kop-Staartwoning, de ideale woning voor na het pensioen gebouwd in het Paal- en Balksysteem.

Meer inspiratie

Via onderstaande link kunt u inspiratie opdoen van wat er allemaal mogelijk is in dit bouwsysteem: https://www.pinterest.com/oscarwalraven/post-and-beam/

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes