Duurzaam houten huis

Duurzame productie:
Finnhouse ontwerpt en bouwt duurzame houten huizen.
Een duurzaam houten huis bouwen beperkt zich niet alleen tot energiezuinig bouwen met energieopwekking. Bij het ontwerp van de woning oriënteren wij leefruimten op het zuiden, passen we grote dakoverstekken toe en maken we de woningen compact. Verder is volgens Finnhouse één van de belangrijkste duurzaamheidfactoren het toepassen van zoveel mogelijk natuurlijke (oneindig beschikbare) bouwmaterialen. Wij zorgen bij voorkeur voor een goed geïsoleerde buitenschil van de woning (uit die duurzame materialen) boven de toepassing van allerlei technische installaties.

11 duurzaam en energie 3367-Oostkapelle     12 Duurzaam 121 IMG_0743 forest law     13 duurzaam HIB met houtvlokisolatie geblazen 3018 86 IMG_3487 kl     14 duurzaam IMG_4273

Duurzaam in gebruik:
Hout is een zeer duurzaam product. Finnhouse gebruikt hout van gerenommeerde fabrikanten uit Finland, de Baltische landen en Duitsland. In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig beheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan onze Nederlandse FSC keurmerken. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

 

Laag energieverbruik:
Het energieverbruik van een Finnhouse is lager dan dat van een traditionele woning. Niet alleen dankzij de hoge isolatiewaarde van de schil (Rc-waarden van 5 of 6, hetgeen meer is dan de eisen van het bouwbesluit), maar ook door het fijne en comfortabel gevoel van hout waardoor men automatisch minder stookt in een houten woning!

Onze basis woningen hebben een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,4. Wij hebben ons  logbouw systeem en houtskeletbouw systeem inmiddels nog verder door ontwikkeld. Door een zeer energiezuinige wandopbouw kunnen we een laag-energiewoning (passief) met een EPC lager dan 0,4 of energienul woningen voor u verzorgen.

 

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes