Houtbouw
systemen

Wij ontwerpen en bouwen globaal in drie houtbouwsystemen: logbouw (houtstapelbouw), houtskeletbouw en ons unieke paal&balk systeem. Ieder systeem kenmerkt haar eigen stijl en sfeer: van modern tot warm.  

Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuukte wanden/plafonds en de zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We oriënteren leefruimten zo veel mogelijk op het zuiden, passen grote overstekken en grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door te bouwen met prefab elementen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen onder ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

Brochure aanvragen

Geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu de brochure aan.
Wij zullen u de documentatie zo spoedig mogelijk toezenden.

© Copyright Finnhouse 2018