Proces en kosten

Finnhouse woningen worden meestal gebouwd als vrijstaande woningen in de vrije sector. Soms worden twee onder een kap woningen of meergezinswoningen gebouwd.

Onderstaande link geeft gedetailleerd het ontwerp en bouwproces van een Finnhouse weer.

Een proces van Droom tot Droomhuis

In vergelijking met de conventionele bouwwijze duurt de ontwerp- en vergunningsfase vrijwel even lang (zo’n 20 weken). De bouwfase van een Finnhouse is daarentegen aanzienlijk korter. Oplevering van het gebouw vanaf 16 weken na bestelling is mogelijk, maar gangbaar is 20 weken.

Finnhouse onderscheidt drie uitvoeringsmogelijkheden:

• cascobouw
• sleutelklare bouw
• zelfbouw

Een Finnhouse bouwpakket omvat minimaal het constructieve deel van de woning zoals wanden, kozijnen, verdiepingsvloer en complete dakconstructie.

170 02B-presentatie schets       Digital StillCamera       72 KOSTEN 3046 bergen 1       73 karakter en sfeer IMG_0621 ontbijt mand

Kosten

In de meeste gevallen mag u ervan uitgaan dat een door Finnhouse gebouwde woning maar liefst 5 tot 10% goedkoper is dan een onder architectuur gebouwde stenen woning. Bovendien zijn de energiekosten in de gebruiksfase lager.

Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van locatie, bereikbaarheid, grootte, funderingsmethode, bouwstijl, details, luxe en afwerking etc.. Gedurende het ontwerpproces maken wij voor u een schatting, een kostenraming of een vaste prijs voor de levering van het bouwpakket of voor de bouw van de geheel complete woning.

Bij de bouwsystemen van Finnhouse kunt u aanzienlijk goedkoper uit zijn als u de woning (deels) zelf bouwt. Kiest u voor levering van het bouwpakket en daarna zelfbouw, dan kunt u erop rekenen dat de medewerkers van de Finnhouse buitendienst u nauwkeurig instrueren en begeleiden.

Enkele prijs indicaties:

Woonhuizen vanaf 155.000,– euro sleutelklaar. Bouwpakketten vanaf 76.000,– euro.
Recreatiewoningen vanaf 83.000,– euro sleutelklaar. Bouwpakketten vanaf 40.000,– euro.
Clubhuizen en grotere gebouwen. Zeer verschillend.  Bouwpakketten vanaf 100.000,– euro.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud.

Als u kijkt bij prijsvoorbeelden ziet u een overzicht van 38 woningen die in ons ideeënboek zijn gebundeld met de bijbehorende vanafprijzen.

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes