Houtstapelbouw: typisch Scandinavisch

Logbouw is dé bewezen bouwmethode die in de Scandinavische landen voornamelijk wordt toegepast. Naast het robuuste karakter zijn deze wanden uitstekend geïsoleerd (Rc = 5,7).
Bij logbouw worden houten balken op elkaar gestapeld en deze bouwmethode geeft door haar profiel en uitstekende hoeken de woning een robuust karakter. Wij gebruiken grenen of vuren logs die in Finland exact op maat worden geproduceerd.

Goede isolatiewaarde zorgt voor een kleine energierekening:

Onze grenen logs zijn 88mm breed en 180mm hoog, terwijl onze vuren logs vaak groter zijn (112x260mm). Ook andere afmetingen zijn mogelijk, tot 220mm breed. Al onze logs zijn verticaal gelamineerd en gaan tot een lengte van maar liefst 14 meter en zijn blijvend nauwkeurig, passend en trekvrij.

Naast de unieke uitstraling van de logs, is de isolerende werking uitstekend. De minimale eis van Rc 4,5 m2K/W halen we eenvoudig door het toepassen van een extra isolatiewand aan de binnen- of buitenzijde. In deze voorzetwand brengen we ook de installaties aan, zoals elektra en waterleidingen, zodat deze niet in het zicht zijn. Afwerking met stucwerk aan de binnenzijde is dan ook goed mogelijk. Standaard hebben onze logwanden een Rc 5,7 m2K/W!

Onze bouwmethode geeft een robuust karakter

logbouw Finnhouse
logbouw Finnhouse
houten huis Finnhouse

© Copyright Finnhouse 2018