Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een specifieke bouwmethode die veelvuldig in Nederland wordt toegepast. Dit systeem is iets goedkoper dan logbouw en heeft een minder robuuste uitstraling. De houtskeletbouw methode maakt gebruik van prefab wanden en is zeer geschikt voor het bouwen van woningen of delen daarvan. Uitermate geschikt is houtskeletbouw voor uitbreidingen van bestaande woningen, voor opbouwen op bestaande gebouwen en het herindelen van gebouwen. Indien u snel en goedkoop wilt laten bouwen in hout, dan is houtskeletbouw voor u uitermate geschikt.

Bij houtskeletbouw (HSB) wordt gebruik gemaakt van op maat gemaakte prefab wanden. Deze dragende wanden bestaan uit stijl- en regelwerk in combinatie met een plaatmateriaal, waardoor een stabiel houten raamwerk ontstaat. Afhankelijk van de opbouw van de wandconstructie kunnen diverse houtskeletbouw bouwmethoden ontstaan. Dampopen bouwen met natuurlijke isolatie materialen is een goede mogelijkheid. De HSB elementen bieden een goede constructieve veiligheid, brandwerendheid, vochtwerendheid en warmte- en geluidsisolatie (minder dan logbouw).

Ook bij HSB kunnen zelfbouwers heel goed zelf aan de slag. In dat geval levert Finnhouse houtbouw dragende 1/2 prefab wanden met folie, waarna u zelf de regels en bekleding aan de buitenzijde kunt aan brengen. Om de bouwtijd op locatie te verkorten, kan de buitenzijde van de wand compleet gesloten geleverd worden, inclusief bijvoorbeeld schijnlogs (3/4 prefab) of zelfs met kozijnen (4/5 prefab). Zelfbouw is vanaf 3/4 prefab houtskeletbouw nauwelijks mogelijk i.v.m. de afmetingen en het gewicht van de  elementen, waardoor er altijd een hijskraan nodig zal zijn.

Buitenwabd houtskeletbouw     148 HSB half prefab 840_4056     Prefab houtskeletbouw     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U kunt variëren in afwerking en in isolatiewaarde. De afwerking kan aan de buitenzijde variëren in stucwerk, metselwerk of houten delen. Aan de binnenzijde zijn schijnlogs, gipskarton of gipsvezelplaat mogelijk. Door extra isolatie, folie, tape en extra platen aan de binnenzijde te plaatsen, kan een hogere geluidswering of isolatiewaarde worden verkregen.

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes