PRIJZEN

Een Finnhouse woning is ca 5-10% goedkoper dan een onder architectuur gebouwde traditionele stenen woning. Bovendien zijn de verbruikskosten in de gebruiksfase lager!

De kosten van het ontwerp, de levering van het bouwpakket en de bouw van de woning bepalen de totale prijs van de woning. De kosten van het ontwerp maken bij ons deel uit van de levering van het bouwpakket: hier rekenen we dus geen percentage van de bouwsom zoals veel architecten dat doen. De levering van het bouwpakket bevat de levering van alle materialen om uw woning gereed en sleutelklaar op te leveren. Hier zit naast al het hout dus ook tegels, sanitair en gips in. Alles kunt u zelf kiezen en u zit niet vast aan standaarden.

De kosten van de woning worden door verschillende factoren bepaald. Aan de hand van uw budget ontwerpen wij de woning.

  1. Grootte van de woning: de grootte van de woning, zowel het volume als het oppervlak, hebben de meeste invloed op de totale kosten van uw woning. Slim ontwerpen, zoveel besparen van loze ruimtes, efficiente indeling van kamers. Op deze manier kunnen we de kosten beperken
  2. Installaties: primair proberen wij de schil zo goed mogelijk te isoleren: het dak, de wanden en de vloer. Installaties maken de woning nog energiezuiniger, tot zelfs nul-op-de-meter. Standaard is een CV installatie met vloerverwarming en enkele PV panelen. Maar in bijna alle gevallen bouwen wij een woning met minimaal een luchtwarmtepomp en zonder gas. Radiatoren zijn bij ons niet nodig: met enkel vloerverwarming is hier absoluut geen noodzaak toe. Door de goede isolatie houden we de warmte binnen en het hout neemt de warmte op en staat deze langzaam af.
  3. Vormgeving: een eenvoudige vormgeving is veelal de goedkoopste. Eenvoud hoeft echter niet saai te zijn. De schuurwoningen zijn hier een goed voorbeeld van: groot dakoppervlak, functioneel en geen tierlantijnen. Het geveloppervlak proberen we zo klein mogelijk te houden, want hoe meer gevel, hoe hoger de prijs. Veelal zijn kozijnen kostenverhogend, maar door ons unieke Paal&Balk systeem is veel glas juist goedkoper dan een dichte gevel!
  4. Materialisatie: onze beplanking uit Finland is robuust (28mm dik!), fijn bezaagd en bovenal prijstechnisch zeer interessant. Andere gevelbeschietingen zijn uiteraard mogelijk, zoals thermisch behandeld hout, maar werken kostenverhogend. Ook zinken lijsten, grote tegels, kranen uit de wand etc zijn extra opties.

Op de bouwkosten kunt u behoorlijk besparen door zelf te bouwen, of een deel zelf te doen. Wilt u liever alles aan ons overlaten, dan hangt de prijs natuurlijk ook af van de grootte van de woning en van de omgeving (bereikbaarheid, funderingseisen).  Al vanaf de ontwerpfase geven wij een accurate raming van de bouwkosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In ons Ideeënboek staan diverse voorbeeldwoningen met vanafprijzen genoemd om u een idee te geven. Dit geldt voor een sleutelklare bouw, inclusief alle afwerking zoals tegels, sanitair, maar exclusief stucwerk, schilderwerk, keuken en vloerafwerking. De kwaliteit van onze materialen is premium en bovengemiddeld.

In ons Ideeënboek staan diverse voorbeeldwoningen met plattegronden en prijsindicaties per type woning. Deze kunt u opvragen bij het menu Contact. Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van locatie, bereikbaarheid, grootte, funderingsmethode, bouwstijl, details, afwerking, etc.. Gedurende het ontwerpproces maken wij voor u een schatting, een kostenraming of een vaste prijs voor de levering van het bouwpakket of voor de bouw van de geheel complete woning. Alle genoemde prijzen zijn indicatief en onder voorbehoud. Geen woning is bij ons hetzelfde, maar het geeft een beeld bij de diversiteit en de prijzen per type woning. Aan de hand van uw budget en wensen ontwerpen wij uw woning. We ontvangen u graag voor een vrijblijvend gesprek. Kijk ook eens op www.schuurwoning-bouwen.nl

Wonen met sfeer, comfort en uistraling


Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuucte wanden/plafonds en zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjas, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt actief en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We orienteren leefruimten zo veel als mogelijk op het zuiden en passen grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door prefab te bouwen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen in ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

© Copyright Finnhouse 2021