PRIJZEN

Bij de totale bouwkosten moet men denken aan de totale stichtingskosten. Dus niet alleen de kosten van het bouwen van de woning met haar materialen, maar ook de architectkosten. De kosten van het ontwerp maken bij ons grotendeels uit van de levering van het bouwpakket: hier rekenen we dus geen percentage van de bouwsom zoals veel architecten dat doen. De levering van het bouwpakket bevat de levering van alle materialen om uw woning gereed op te leveren. Hier zit naast al het hout dus bijvoorbeeld ook tegels, sanitair, binnendeuren en gips in. Alles kunt u zelf kiezen en u zit niet vast aan standaarden.

De kosten van de woning worden door verschillende factoren bepaald. Aan de hand van uw budget ontwerpen wij de woning.

  1. Grootte van de woning: de grootte van de woning, zowel het volume als het oppervlak, hebben de meeste invloed op de totale kosten van uw woning. Slim ontwerpen, zoveel besparen van loze ruimtes, efficiente indeling van kamers. Op deze manier kunnen we de kosten beperken
  2. Installaties: primair proberen wij de schil zo goed mogelijk te isoleren: het dak, de wanden en de vloer. Installaties maken de woning nog energiezuiniger, tot zelfs nul-op-de-meter. Standaard is een Luchtwarmtepomp installatie met vloerverwarming en ca 10st PV panelen. Maar in bijna alle gevallen bouwen wij een energieneutrale of nul op de meter woning met meer PV panelen of een Aardwarmtepomp. Door de goede isolatie houden we de warmte binnen en het hout neemt de warmte op en staat deze langzaam af. Een houten wand voelt immers nooit koud aan, in tegenstelling tot beton of baksteen.
  3. Vormgeving: een eenvoudige vormgeving is veelal de goedkoopste. Eenvoud hoeft echter niet saai te zijn. De schuurwoningen zijn hier een goed voorbeeld van: groot dakoppervlak, functioneel en geen tierlantijnen. Het geveloppervlak proberen we zo klein mogelijk te houden, want hoe meer gevel, hoe hoger de prijs. Veelal zijn kozijnen kostenverhogend, maar door ons unieke Paal&Balk systeem is veel glas juist goedkoper dan een dichte gevel!
  4. Materialisatie: onze gevelbeplanking uit Finland is robuust (28mm dik), fijn bezaagd en bovenal prijstechnisch zeer interessant. Andere gevelbeschietingen zijn uiteraard mogelijk, zoals thermisch behandeld hout. Ook zinken lijsten, grote tegels, kranen uit de wand etc zijn extra opties. Uiteindelijk gaat het om de details en het leveren van maatwerk.

Op de bouwkosten kunt u behoorlijk besparen door (deels) zelf te bouwen. Wilt u liever alles aan ons overlaten, dan hangt de prijs natuurlijk ook af van de grootte van de woning en van de omgeving (bereikbaarheid, funderingseisen).  Al vanaf de ontwerpfase geven wij een accurate raming van de bouwkosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In ons Portfolio staan diverse voorbeeldwoningen met vanafprijzen genoemd om u een idee te geven. Dit geldt voor een sleutelklare bouw, inclusief alle afwerking zoals tegels, sanitair, maar exclusief stucwerk, schilderwerk, keuken en vloerafwerking. De kwaliteit van onze materialen is premium en bovengemiddeld. Uiteindelijk is alles maatwerk, en is het portfolio puur bedoeld om een idee te geven. Uw eigen budget, wensen, en locatie is leidend voor een uniek ontwerp op maat.

In ons Portfolio staan diverse voorbeeldwoningen met plattegronden en prijsindicaties per type woning. Deze kunt u opvragen bij het menu Contact. Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van locatie, bereikbaarheid, grootte, funderingsmethode, bouwstijl, details, afwerking, etc.. Gedurende het ontwerpproces maken wij voor u een schatting, een kostenraming of een vaste prijs voor de levering van het bouwpakket of voor de bouw van de geheel complete woning. Alle genoemde prijzen zijn indicatief en onder voorbehoud. Geen woning is bij ons hetzelfde, maar het geeft een beeld bij de diversiteit en de prijzen per type woning. Aan de hand van uw budget en wensen ontwerpen wij uw woning. We ontvangen u graag voor een vrijblijvend gesprek.

Wonen met sfeer, comfort en uistraling


Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuucte wanden/plafonds en zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjas, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt actief en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We orienteren leefruimten zo veel als mogelijk op het zuiden en passen grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door prefab te bouwen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen in ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

© Copyright Finnhouse 2024