GEZOND VOOR MENS EN NATUUR

Het klimaat is onlosmakelijk verbonden aan alle natuurlijke processen op aarde én onze persoonlijke mentale en fysieke gezondheid. Laten we hier dus goed voor zorgen! Bij Finnhouse® is ook uw woonklimaat voor ons van groot belang. Dit is namelijk van directe invloed op uw gezondheid. Houtbouw is hét ingrediënt voor een gezonde, bebouwde toekomst voor mens en natuur.

“WIJ ONTWERPEN EN BOUWEN VANUIT LIEFDE VOOR ONZE NATUUR”

GEZOND VOOR DE MENS

BIOFILIE – DAMP-OPEN WANDOPBOUW – VAKWERK ARCHITECTUUR

BIOFILIE: NATUURLIJK ONTWERPEN

Bij Biophilic Design ontwerpen we vanuit de affiniteit die mensen hebben met natuur, wat leidt tot een omgeving waar u als bewoner zich prettig in voelt en bijdraagt aan uw welzijn en gezondheid.

Biofilie, oftewel Biophillia, betekent letterlijk in het Latijns vertaald “Liefde voor het Leven”. Bioloog Edward O. Wilson legt het in zijn studie uit 1984 (Biophillia) uit als de aangeboren verbinding met de natuur. Dat mensen van nature de neiging
hebben een band te zoeken met de natuur. In de afgelopen decennia is in de wetenschap een groeiend besef ontstaan over deze goede relatie tussen mens, natuur en omgeving.

Bij Finnhouse® hanteren we Biophilic Design als ontwerpstrategie. Het ontwerp van uw woning stemmen we af op de natuur, de omgeving en de natuurlijke processen. Daarmee creëren we gezonde woningen die bijdragen aan het reduceren van stress, het verbeteren van creativiteit, comfort en welzijn.

Lees meer…

Ga naar artikel…

VAKWERK ARCHITECTUUR: EEN UNIEK SAMENSPEL TUSSEN HOUT EN GLAS

Bij Finnhouse® staan we voor vakwerkarchitectuur. Ieder ontwerp is maatwerk en start bij het destilleren van een programma van eisen uit de unieke eigenschappen van de locatie, uw wensen en budget. Vakwerk, doorgevoerd tot in de absolute details van uw woning.

Het Paal&Balk houtbouwsysteem is kenmerkend voor onze vakwerkarchitectuur. Deze vrijdragende constructie, opgebouwd uit Fins vurenhout, vormt de zichtbare structuur van uw woning. Het leent zich uitstekend voor moderne woningen met een open- en aanpasbare plattegrond en grote glasgevels. Het houten vakwerk wordt gevuld met damp-open houtskeletbouw elementen en triple-glas vlakken. Een uniek en kenmerkend samenspel van hout en glas. 

Lees meer…

DAMP-OPEN WANDOPBOUW: EEN GEZOND LEEFKLIMAAT

We brengen in Nederland gemiddeld 85% van ons leven door in gebouwen. Vanzelfsprekend is onze woning dan ook van grote invloed op onze gezondheid. Finnhouse woningen hebben een positieve bijdrage op uw gezondheid. Zie hiervoor ook biofilie.

In plaats van de woning als een regenjas in te pakken met dampdichte folies, zoals in de conventionele bouw gebruikelijk is, voorzien wij uw woning van een damp-open constructie. Dit is te vergelijken met een ski jas (gore-tex) die ademt.

De houtskeletbouw wanden isoleren we met ecologische houtvezel isolatie, waardoor de wanden vocht kunnen opnemen en afvoeren naar de buitenkant. Hierdoor ontstaat een constante vochtigheid in de woning. De woning ademt als het ware. Zo creëren we een comfortabel- en gezond leefklimaat in uw woning.

Lees meer…

GEZOND VOOR NATUUR

DUURZAAM – BIOBASED & CIRCULAIR

DUURZAAM: ECO-EFFECTIEF ONTWERPEN.

Duurzaam bouwen wordt vaak bekeken vanuit het oogpunt om dingen minder slecht te doen. Minder energieverbruik, minder afval, minder ziekmakende materialen. In onze ogen is deze benadering geen goede basis voor een woning. Minder slecht is immers nog steeds slecht.

Bij Finnhouse® beschouwen wij duurzaamheid vanuit het oogpunt om dingen goed te doen, om de wereld een klein beetje beter te maken. Wij gaan voor een slim en eco-effectief ontwerp, waar nodig aangevuld met duurzame installaties. 

Duurzaam ontwerpen is een slim ontwerp, geschikt voor een langdurig gebruik en hergebruik, door het toepassen van duurzame materialen en met respect voor mens en natuur. Dit doen we door te bouwen met hout, en het toepassen van ecologische isolatie zoals houtvezel isolatie. Door de woning goed te isoleren houden we de warmte binnen of juist buiten (in de zomer) en beperken we het energieverbruik. Door vervolgens effectieve installaties toe te passen en energie op te wekken uit oneindige bronnen zoals door zonnepanelen, creëren we een duurzame woning. Energieneutraal, of zelfs nul-op-de-meter woningen, met respect voor het milieu.

Lees meer…

BIOBASED & CIRCULAIR

In Nederland wordt 250 miljoen ton per jaar aan ruwe grondstoffen gebruikt voor infrastructuur, woning- en utiliteitsbouw. Wereldwijd wordt 40% van de natuurlijke grondstoffen gebruikt door de bouwsector. Binnen de bouwsector heeft beton de grootste negatieve impact.  Door minerale bouwmaterialen zoals steen en beton te vervangen door bio-based materialen zoals hout en houtvezel isolatie kiezen we voor een vruchtbaar circulair alternatief. Een verantwoorde woning, met respect voor het milieu en gebouwd voor onze toekomst.

Gemiddeld gezien groeit er iedere paar seconde een nieuwe woning in de Scandinavische bossen. De basis van een Finnhouse® bestaat uit gelamineerd Fins grenen- of vurenhout van bomen met een leeftijd van 60 tot 80 jaar oud, zodat de bomen al veel CO2 hebben opgenomen tijdens de groei en het hout kwalitatief aan onze eisen voldoet. In Finland is het bosbeheer een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldigheid. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans, waardoor de milieubelasting van houtbouw zeer beperkt blijft. Door ook ecologische isolatie materialen toe te passen, creëren we duurzame Bio-Based woningen. Gezonde woningen met oog voor het milieu.

Lees meer…

Ga naar artikel…

BEKIJK ONZE VERSCHILLENDE WONINGTYPES: