Prefab bouw

Finnhouse woningen worden meestal gebouwd als vrijstaande woningen in de vrije sector. De houtbouw systemen zijn allen gebaseerd op geheel of gedeeltelijke prefab productie en prefab bouw. Het voorbereidingsproces is gestandaardiseerd per houtbouw systeem. Gebaseerd op principe details en gegevens bestellen wij de materialen voor de woning in prefab delen. In de fabriek fabriceren wij complete prefab logs, houtskeletbouw wanden of houten bouwstenen.

 

Complete ramen met glasruiten en kozijnen en prefab dakelementen maken dat op de bouwplaats slechts beperkt materialen verwerkt worden. Dit betreft met name beplating, bekleding en afwerking. Ondanks dat iedere woning uniek is, blijkt het bouwproces vrijwel gelijk en overzichtelijk.

27 HSB 3595 IMG_5082     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     28 Prefab en korte bouwtijd 3367 IMG_2974

In vergelijking met de traditionele bouwwijze is de ontwerptijd kort, maar duurt de vergunningsfase even lang. De bouwfase is daarentegen aanzienlijk korter. Na bestelling duurt de productie van het bouwpakket en daarna de bouw van het casco tot wind en waterdicht zo’n 8 tot 10 weken en tot sleutelklaar zo’n 15 tot 20 weken. Dat is inclusief de afwerking, het plaatsen van sanitair en het leggen van vloeren. Uiteraard is de doorlooptijd wel afhankelijk van uw wensen.

 

De doorlooptijd van het gehele proces (van ontwerp, vergunning, productie en bouw) ca 35 – 40 weken. In vergelijking met traditionele woningen is dit zeer beperkt. De financiële voordelen zijn voor u.

Logo-Finnhouse-footer

Wilt u onze kleine showroom bezoeken of heeft u vragen, neem dan contact op met onze receptioniste.
U kunt via haar ook een vrijblijvend persoonlijk gesprek plannen met één van onze deskundige adviseurs,
eventueel samen met onze architect.

Wij zijn op afspraak geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Contact opnemen


      (C) Finnhouse      Realisatie: Dommelweb Internet
WordPress Themes