• Snel bouwen...... in hout

De houten constructie komt op maat aan op de bouw en de buitenwanden maken we prefab in de fabriek. Zo zijn de elementen maatvast en gemaakt onder perfecte omstandigheden, en verkorten we het bouwproces.

Door te bouwen met prefab elementen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen onder ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

Onze logs of paal- en balken maken wij exact op maat en specifiek voor uw woning. Vanuit Finland komen deze op de bouw aan en ze passen naadloos op elkaar. Ook de houtskeletbouwdelen komen prefab aan, de buitenkozijnen worden beglaasd geleverd en de constructieve binnenwanden komen in frames aan. Geen langdurige bouwtrajecten!

In korte tijd ontwerpen:

In vergelijking met de traditionele bouwwijze is de ontwerptijd zeer kort. Van schetsontwerp tot het indienen van de omgevingsvergunning duurt bij ons, afhankelijk van de wijzigingen, slechts 2 weken. Vervolgens dienen wij de omgevingsvergunning in en bij vergunning starten wij na ca 2 weken al buiten met de bouw. Circa 6 weken later komt het bouwpakket uit Finland aan en starten we al met de opbouw van het casco deel van de woning! Het wind-&waterdicht opbouwen van de woning duurt 6 tot 8 weken. Van idee tot sleutelklare woning duurt bij ons slechts 40 weken! De financiële voordelen zijn voor u!

houtskeletbouw

In korte tijd van idee tot wonen

Waarom houtbouw

Uniek wonen

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuucte wanden/plafonds en zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Duurzaam bouwen

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Gezond wonen

In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjas, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter. Hout ademt actief en werkt regulerend op de vochtigheid.

Energiezuinig wonen

Ons uitgangspunt bij het ontwerp is goede, natuurlijke isolatie en een slim ontwerp. We orienteren leefruimten zo veel als mogelijk op het zuiden en passen grote ramen toe, zodat we optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon.

Snel bouwen

Door prefab te bouwen realiseren wij in een korte tijd uw woning! Bovendien maken wij de prefab onderdelen in ideale omstandigheden in de fabriek, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

© Copyright Finnhouse 2020