kenmerken woning:

  • 10st 2-onder-1 kap
  • 5st vrijstaande villa’s met rieten kap
  • 1st special met zwart hout en een prachtig uitzicht

Op een eigen schiereiland, aan drie kanten omringd door het water van de Gouw, komt de unieke en exclusieve villawijk Weesperhout. Hier komen 16 stijlvolle houten 2 onder 1 kap woningen en vrijstaande villa’s midden in de wijk Waterrijk in Weespersluis. Deze prachtige villa’s liggen alle aan het water met een prachtig uitzicht over de Gouw, hebben grote raampartijen die een band met de omringende natuur creëren en een aanlegsteiger voor een sloep. Volop connectie met natuur en water.

De woningen worden ontwikkeld door BPD en Adriaan van Erk, architect Orga, en aannemer is Van der Worp. Finnhouse is de leverancier van het unieke Paal en Balk systeem en de Houtskeletbouwwanden voor de woningen.

Diverse woningtypes:

Er komen 5 villa’s van ca 186m2, 10st 2-onder-1 kap woningen van ca 162m2, en één speciale vrijstaande villa van ca 209m2. Op de website Link-Weesperhout zijn de diverse types te zien, de opties, de prijzen en nog veel meer. De inschrijving voor de woningen sluit op 7 november 2023.

Uniek:

Voor Weespersluis zijn deze woningen uniek in haar soort, en de enige opgetrokken in hout. De woningen worden opgebouwd middels het unieke Paal en Balk systeem, op maat geïmporteerd uit Finland, welke zichtbaar aanwezig blijft in de woning. De houtskeletbouwwanden zijn damp open, ecologisch, en de isolatie wordt ingeblazen met cellulose (krantenpapier). De grote glasvlakken worden direct in het Paal en Balk systeem gezet, zonder tussenkomst van kozijnen. De woningen zijn goed voor het milieu, maar vooral ook gezond om in te wonen. De damp open constructie, veel daglicht, de houten zichtbare constructie, ze dragen allemaal bij aan een gezond leefklimaat.

Interieur mogelijkheden:

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de binnenruimte? Zie hier: Link Interieur voor diverse mogelijkheden.