kenmerken woning:

  • informatie volgt

Moderne Houtskeletbouwwoning:

In Waddinxveen staat deze combinatie van Paal&Balk woning en Houtskeletbouw. De paal&balk constructie aan de voorzijde zorgt voor de grote glasvlakken en de daglicht inval in de woning. Het overige deel van de woning bestaat uit houtskeletbouw delen. De woning is zo natuurlijk mogelijk gehouden door het toepassen van vergrijzende Western Red Cedar beplanking, en een fins vuren dakbeschot aan de binnenzijde. Veel wanden zijn aan de binnenzijde afgewerkt met grote schijnlogs voor een warme uitstraling en zorgen voor een aangenaam leefklimaat en Scandinavische stijl.

Plattegrond:

De keuken, eetgedeelte en woonkamer vormen 1 geheel doordat deze grenst aan de glasgevel welke door de vide voor extra ruimte en daglicht zorgt. Op de begane grond is tevens een slaapkamer en riante badkamer te vinden, waardoor deze woning levensloopbestendig is. Daarnaast is er een grote berging, waar ook de installaties staan.

Via een open trap bij de voordeur bereikt men de vide, met fantastische uitzicht naar buiten. Op deze overloop is tevens een werkruimte gecreëerd. Daarnaast is er een slaapkamer met daaraan grenzend alle voorzieningen voor een toekomstig te realiseren badkamer.

Technisch:

De combinatie tussen ons Paal&Balk systeem en Houtskeletbouw is hier bijzonder goed geslaagd. De houtskeletbouwwanden zijn damp-open, met natuurlijke en ecologische materialen, en zijn tevens voorzien van een extra houtvezelplaat voor een uitstekende isolatiewaarde.

Fotograaf: Martijn Heil – Architectuur Guide