kenmerken woning:

  • Inhoud: 640 m3
  • Oppervlak begane grond: 180 m2
  • Aantal slaapkamers: 3
  • Aantal badkamers: 2
  • Werkkamer: nee
  • Levensloopbestendig: ja

Dé ideale bungalow:

Meewonen met de zon staat centraal bij het ontwerp van deze bungalow. In de keuken de ochtendzon, in de middag de zon op het terras en in de avond zon op de slaapkamer. De afwisseling van wit buitenstucwerk en zwarte houten beplanking, samen met de verspringingen, zorgen voor een speels geheel.

Plattegrond:

Aan de tuinzijde zijn alle primaire functies te vinden: koken, wonen, eten, slapen en wassen. Aan de achterzijde zijn een werkkamer, een extra slaapkamer en badkamer, en de berging te vinden. De veranda aan de tuinzijde zorgt voor een fijne beschutte plek aan de tuin. De grote glasgevel aan de tuinzijde zorgt voor een binnen-buiten effect.

Technisch:

De luchtwarmtepomp en vloerverwarming zorgen voor de warmtevoorziening in de woning. Per ruimte is de vloerverwarming met een thermostaat in te regelen. De PV panelen op het dak zorgen voor de energie opwekking.

“Hoogwaardige woning in 7 maanden, prettig leefklimaat”

“Er wordt geen huis gebouwd zonder fouten blijkbaar. Ook niet bij Finnhouse. Maar we hebben altijd korte lijnen met Finnhouse gehad en vaak snelle oplossingen gevonden. De kop staart woning die wij hebben laten bouwen is een ideale woning voor 2 mensen. Door de speciale vormgeving een zeer prettige woonbeleving. Het post-beam systeem levert niet alleen een bijzondere woning op, maar ook een korte bouwtijd. Bij de eerste besprekingen dacht ik eerlijk gezegd dat de korte bouw iets te veel marketing gewicht had. Maar achteraf heb ik mij vaak verbaasd dat het echt in 7 maanden is gebouwd. De totaal score is wellicht gemiddeld iets hoger dan de afzonderlijke oordelen. Dat komt omdat naast het aankoop en bouwproces we daarna zeer tevreden zijn over de woonbeleving.” lees meer…