KOP-STAART BUNGALOW | WOONCONCEPT

De Kop-Staartwoning is de ideale woning voor de senior van nu. Het is een woning die past bij het actieve leven na het pensioen en die is voorbereid op de toekomst. Een houten bungalow die bijzonder geschikt is voor het leven op hoge leeftijd, zonder concessies te doen aan het comfortabele leven van nu.

De Kop-Staartwoning is ontwikkeld door architectenbureau Mannen in de Ruimte in samenwerking met Finnhouse en is een levensloopbestendige woning. De kop biedt plaats voor de primaire functies: koken, eten, wonen, slapen en wassen. De staart bevat de ondersteunende functies: werken, sporten, vrije tijd en verzorging. Deze overzichtelijke scheiding maakt dat de woning past bij elke levensstijl en eenvoudig aangepast kan worden aan veranderingen in het gebruik van de woning.

Meewonen met de zon & comfortabel:

Op hoge leeftijd is het ervaren van (zon)licht steeds belangrijker. De grote ramen en de indeling van de woning sluiten hierbij aan en zorgen voor een optimale lichtinval: de ochtendzon in de keuken en de middag- en avondzon in de woonkamer. De gelamineerde houten Paal&Balk constructie van Finnhouse, gecombineerd met grote driedubbel geisoleerde glaspartijen direct tussen de palen zorgen voor openheid, veel daglicht en uitzicht en contact met de omgeving. De duurzame materialen zorgen voor een zeer aangenaam damp-open leefklimaat.

Vrij indeelbaar:

In de kop zijn alle benodigde primaire woonfuncties aanwezig. De staart is geschikt voor een extra badkamer, werkkamer, berging, extra slaapkamers, kantoor, speelkamer, sportruimte of zelfs mantelzorg en revalidatie. De functies kunnen aangepast worden aan het ouder worden en voldoen daardoor aan de huidige behoefte. Zo bent u voorbereid op mogelijke scenario’s tijdens het ouder worden.

© Copyright Finnhouse 2021