kenmerken woning:

  • inhoud: 250m3
  • oppervlakte begane grond: 52m2
  • oppervlakte totaal: 92m2
  • aantal slaapkamers: 3
  • aantal badkamers: 1
  • werkkamer: nee
  • levensloopbestendig: nee

Ontwerp:

Deze unieke locatie met prachtig uitzicht over de Vinkeveense Plassen verdiende een uniek architectonische recreatiewoning. Het voorontwerp is in samenwerking met Thomas Architecten tot stand gekomen. Het resultaat is een moderne recreatiewoning, waar het dak vloeiend over gaat in de wanden als één geheel, met contrasterende houten lijnen van de kolommen en lamellen. De schoorsteen steekt opvallend uit de woning, waardoor de woning robuuster oogt.

Uitzicht op de plassen was één van de uitgangspunten bij dit ontwerp. Door aan de plaszijde een volledige glasgevel te realiseren, zowel op de begane grond als verdieping kan men vanuit de kamers van het unieke uitzicht genieten en ervaart met een echt binnen-buiten effect.

Zowel de gevels als het dak is bekleed met Shou Sugi Ban zwarthouten accoya delen. Shou sugi ban is een Japanse houtbewerkingstechniek waarbij het accoya hout is verduurzaamd door het een koolstoflaag te geven door verbranding.  Hierdoor krijgt het hout zijn unieke structuur. Dit steekt mooi af tegen de contrasterende kolommen en lamellen die juist naturel houtlook zijn gehouden.

Plattegrond:

Het aantal te bouwen m3 was beperkt door de randvoorwaarden die er gelden. Hierdoor zijn de ruimtes optimaal uitgenut, om toch een plek te bieden voor een familie. Op de begane grond is een woonkamer en keuken welke rondom voorzien zijn van veel glas voor ruimtelijkheid en veel daglicht. In de hal is de toilet te vinden en via de trap en vide is de verdieping te bereiken. Deze biedt ruimte voor 3 kleine slaapkamers en een badkamer en techniekkamer met wasmachine.

Naast de woning staat een kleine berging, welke geheel opgetrokken is met dezelfde materialen als de woning.

Technisch:

Deze woning is full electric met een elektrische boiler en vloerverwarming op de begane grond. Daarnaast heeft de woning een airconditioning en een houtkachel. De buitenwanden zijn damp-open voor een gezond leefklimaat.

fotograaf: Nabor Fotografie

https://www.instagram.com/naborfotografie/

https://www.facebook.com/naborfotografie/