kenmerken woning:

  • inhoud m3: 635 m3
  • opp begane grond: 126 m2
  • opp totaal: 235 m2
  • aantal slaapkamers: 5
  • aantal badkamers: 2
  • werkkamer nee
  • levensloopbestendig ja

Ontwerp:

Deze moderne schuurwoning staat in Berkel & Rodenrijs. Het stalen dak is doorgetrokken in het lagere gedeelte en vervolgens ook in de wand naar maaiveld en omarmt als het ware de woning. De natuurbruine geveldelen staan in mooi contrast met de antracieten boeidelen, kozijnen en het dak, en zijn een verwijzing naar het natuurlijke karakter van deze woning. De voorzijde is vrij gesloten voor beschutting, terwijl de achterzijde juist open is met veel glas en een vide. Vanuit de woonkamer kijkt me vanuit alle hoeken weg naar de achterliggende vaarweg en het landschap.

De plattegrond is efficiënt ingedeeld. Op de begane grond is een masterbedroom met een aangrenzende badkamer. De berging is gesitueerd in het lage aanbouw gedeelte en huisvest alle apparaten voor de installaties. De woonkamer is open, met een open keuken, en is omringt door glas en door de vide wordt de ruimtelijkheid extra benadrukt. De monolithisch afgewerkte betonvloer steekt stoer af tegen het zachte hout.

De verdieping biedt plaats voor maar liefst 4 slaapkamers en een badkamer en aparte toilet. Op het dak liggen 24 stuks PV panelen waardoor de woning energieneutraal is.

Dit alles maakt van deze schuurwoning dé ideale gezinswoning.