kenmerken woning:

  • Inhoud: 1.230 m3
  • Oppervlak begane grond: 250 m2
  • Totaal gebruiksoppervlak: 400 m2
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Aantal badkamers: 2
  • Werkkamer: ja
  • Levensloopbestendig: ja

Moderne Schuurwoning:

Het schetsontwerp van deze ecobarn is gemaakt door Jerome Paumen van StudioPAS. Dit hebben we verder vertaald en uitgewerkt tot het huidige ontwerp. De woning is groots, maar toch ingetogen in  haar omgeving. De relatief smalle geveldelen, de gemêleerde dakpannen en de imposante voorgevel met veel glas maakt dit één van onze mooiste projecten. De mooiste plek is wellicht nog de studieroom boven aan de glasgevel: deze geeft een fantastisch uitzicht over het Limburgse heuvellandschap.

Bekijk ontwerp

Plattegrond:

De woning is voorzien van een inpandige garage voor 2 auto’s, een grote living met een extra brede schuifdeur naar de veranda, vide langs heel de zijgevel en vide bij het trapgat. De keuken staat in verbinding met de eetkamer en deze staat weer in verbinding met de woonkamer. De schoorsteen vormt een markante plek in de woonkamer. De woon-, eetkamer en keuken zijn omringd door glas.

Op de begane grond is tevens een riante slaapkamer voorzien met openslaande deuren richting de tuin. De slaapkamer grenst aan de badkamer en een grote inloopkast. De vide vormt een mooie verbinding tussen de 1e verdieping en de begane grond. Naast de eiken trap is tevens een vide, waar de 6-tal dakvensters de hal van daglicht voorzien.  De werkkamer is aan de glasgevel gesitueerd. De extra slaapkamers aan de garagezijde, met aangrenzend een ruime badkamer.

Technisch:

De woning is energieneutraal en voorzien van een aardwarmtepomp. Middels domotica zijn gordijnen, rolgordijnen, muziek, verlichting etc te bedienen via een app. De geveldelen zijn van thermisch gemodificeerd hout waardoor deze onderhoudsvrij zijn. Daarnaast is de woning middels en Qv-10 meting getoetst en behoort deze tot luchtdichtheidsklasse 2 (Bouwbesluit eist klasse 3), hetgeen een aanzienlijke verbetering is ten aanzien van kierdichtheid.