Kenmerken:

  • Inhoud: 685 m3
  • Oppervlak begane grond: 122 m2
  • Totaal gebruiksoppervlak: 210 m2
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Aantal badkamers: 1
  • Werkkamer: ja
  • Levensloopbestendig: nee

Ontwerp:

Deze schuurwoning staat in Leeuwarden, in de wijk Blitsaerd, die zich alleen maar richt op houtbouw. Opvallend aan deze woning is haar opvallende entree, die als een rechthoekig blok uit de woning komt. De zwart gepotdekselde delen in combinatie met de vuren massieve balken vormen een mooi contrast. Het moderne felsdak en de glasgevel zorgen voor een modern aanzicht. Aan de andere zijde van de entree loopt het dak juist verder door, waardoor veel speelse hoeken ontstaan.

Plattegrond:

De woonkamer en keuken vormen 1 grote ruimte. De trap ligt verdekt in de woonkamer en de vide zorgt voor extra hoogte en ruimtelijkheid. Op de begane grond is een riante werkkamer te vinden, alsmede een slaapkamer en berging. Op de verdieping zijn de installaties te vinden in een aparte ruimte. De overloop is erg ruim en grenst aan de vide voor een mooie werkplek.

Technisch:

De woning heeft een industriële gevlinderde betonvloer, hetgeen mooi afsteekt tegen de wit gestuucte wanden en de massieve houten zichtbare constructie. De woning heeft een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Op het felsdak liggen 24 stuks All Black PV panelen.