kenmerken woning:

  • Inhoud: 860 m3
  • Oppervlak begane grond: 155 m2
  • Totaal gebruiksoppervlak: 250 m2
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Aantal badkamers: 2 + sauna
  • Werkkamer: ja
  • Levensloopbestendig: ja

Ontwerp:

Het voorontwerp is in samenwerking met Thomas Architecten gedaan. Het resultaat is een moderne barnhouse waar het dak zich om de woning vouwt als een kader. Door het antraciete felsdak ook in de wand door te laten lopen krijgt de woning een modern ‘jasje’. Hoe strak en modern de buitenzijde, hoe open en sfeervol is de glasgevel en binnenzijde. De antraciete kleur van de dakplaten steken mooi af tegen het naturel van kleur zijnde hout. Door aan de glasgevel tevens een vide te maken, wordt hier extra hoogte en sfeer gecreëerd. Op de garagedeur is tevens dezelfde beplanking aangebracht, waardoor deze in het geheel past.

Plattegrond:

De begane grond biedt ruimte voor een inpandige garage voor 2 auto’s, een living met woon-, eet en keukengedeelte. De masterbedroom heeft aangrenzend een ruime badkamer. Daarnaast is er een werkkamer met mooi uitzicht over de heuvels van Limburg, en een extra slaapkamer.

Boven zijn de ruimtes sfeervol door de beplanking op de sporen. De hoogte in het midden is enorm, waardoor de ruimtes groot ogen. Er is een ruime overloop aangrenzend aan de vide die voor contact met beneden zorgt. De glasbalustrade zorgt voor een subtiele barriere en waarborgt het uitzicht naar buiten via de glasgevel. Op de verdieping is ruimte voor 2 ruime slaapkamers, een ruime badkamer en een sauna. Daarnaast is er een aparte toilet en een berging.

Technisch:

Deze woning heeft een luchtwarmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en op de verdieping. Daarnaast heeft de woning een airconditioning en is de verlichting met een app te bedienen.