In de nieuwe wijk, Almere Oosterwold komt een mooie schuurwoning van Finnhouse (voorontwerp: Ruimte voor Leven) te staan. De woning wordt voorzien van houten delen in de kleur naturel bruin. Dit in combinatie met de antraciet kleur van de kozijnen, boeiboorden en dakpannen geeft een mooie combinatie. De achtergevel is voorzien van een grote glaspui met daarvoor een zware spantconstructie dat een extra accent geeft aan de gevel.

Kenmerken:

  • Inhoud: 610 m3
  • Oppervlak begane grond: 82 m2
  • Totaal gebruiksoppervlak: 130 m2
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Aantal badkamers: 1
  • Werkkamer: nee
  • Levensloopbestendig: nee

Ontwerp:

Het schetsontwerp is verzorgd door Joop Benschop en hebben we verder vertaald in deze duurzame schuurwoning. De combinatie van de gevlinderde betonvloer met de strak gestuucte wanden en de massieve houten balken en kolommen en glas zorgt voor een mooi samenspel. De woonkamer grenst aan de veranda, en de vide zorgt voor extra hoogte in de eetkamer. De buitengevel is naturel van kleur om het natuurlijke karakter van de woning te accentueren.

Plattegrond:

De vuren open trap vormt het centrale punt in deze woning, en daarom zijn de keuken, de woon- en eetkamer gevouwen. De vide in de eetkamer zorgt voor een verbinding tussen de begane grond en eerste verdieping. Op de verdieping is een riante slaapkamer aan de veranda zijde, met één grote glaspartij. Hierdoor is wakker worden met uitzicht over de polder een standaard begin van de dag.

Technisch:

De woning wordt verwarmd door een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Over de gehele begane grond vloer ligt een robuuste gevlinderde betonvloer, die overloopt naar buiten toe naar het terras. De vaste beglazing is driedubbel, en kolommen bij de veranda zijn extra groot van afmeting.